Δοκιμάζουμε το άνετο και ποιοτικό Mitsubishi Space Star 1.2 CVT 80 PS [ 15/12 ]

Δοκιμάζουμε το άνετο και ποιοτικό Mitsubishi Space Star 1.2 CVT 80 PS [ 15/12 ]

Δοκιμάζουμε το άνετο και ποιοτικό Mitsubishi Space Star 1.2 CVT 80 PS


Μια πινελιά από σπορ κληρονομιά, μια μεζούρα χώρους, μια πρέζα από τεχνολογία και να ένα top model για μετακινήσεις στην πόλη -και όχι μόνον- με την ευκολία ενός αυτόματου κιβωτίου.

  •  ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΦΩΤ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ

Μας λείπει η παλιά Mitsubishi. Εκείνη η εταιρία με αυτοκίνητα σπορ και εκτός δρόμου θηρία. Κι όταν πριν λίγο καιρό μάθαμε ότι το Mitsubishi Space Star, το μικρό αυτοκίνητο πόλης της ιαπωνικής φίρμας το περιποιήθηκε η Ralliart φτιάχνοντας ένα τερατάκι 350 ίππων θυμηθήκαμε ακροπολικές ειδικές.

Εν τούτοις, καταλάβαμε ότι η «κοψιά» του ανανεωμένου Mitsubishi Space Star είναι τέτοια που μπορεί να στηρίξει μια σπορ εικόνα.

Η «Dynamic Shield» μάσκα, η υποψία διαχύτη πίσω, η αεροτομή, οι συμπαγείς διαστάσεις και το άφθονο χρώμιο δείχνουν ένα σπορτίβικο σύνολο και ακολούθως αυτό που πραγματικά είναι το Space Star: ένα ποιοτικό, και ευρύχωρο αυτοκίνητο πόλης.

Εδώ μάλιστα, ευνουχίζεται ακόμη περισσότερο η πιθανότητα να κινηθείτε αλά Ralliart λόγω έκδοσης. Space Star 1.2 CVT με κιβώτιο δηλαδή διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Αλλά ας μπούμε στο «Αστέρι των χώρων» (αν θέλουμε να επεξηγήσουμε την ονομασία του μικρού ιαπωνικού συνόλου).

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ 10)

MITSUBISHI SPACE STAR 1.2 CVT 80 PS

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ8

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ6

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ8

ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ7

ΟΔΗΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ8

ΑΝΕΣΗ/ΧΩΡΟΙ8

ΑΣΦΑΛΕΙΑ8

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ9

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ7

VALUE FOR MONEY7

ΣΥΝΟΛΟ76

 

Εδώ, μας περιμένει μια τυπική ιαπωνική υλοποίηση με σκληρά πλαστικά και πολλές σπορ αναφορές. Μπουτόν έναυσης κινητήρα αριστερά (ναι, αλά Porsche), επενδύσεις των μικρών καθισμάτων από Golf GTI, μέχρι και Sport επιλογή στον επιλογέα του CVT.

Καλοεξοπλισμένο το αυτοκίνητο πόλης με ηλεκτρονικό κλιματισμό, με μεγάλη οθόνη αφής (χωρίς όμως ελληνικό μενού και Navi), μέχρι και θερμαινόμενα καθίσματα και θύρα USB.

Ακόμη, απομίμηση ανθακονήματος στις πόρτες και τιμόνι με δερμάτινη επένδυση και μαύρη λάκα (που αστράφτει τις ηλιόλουστες ημέρες και γεμίζει δαχτυλιές). Χώροι για μικροαντικείμενα υπάρχουν σε επάρκεια όχι όμως για το πόρτμπαγκαζ στα 209 λίτρα. 

Ο εξοπλισμός είναι φροντισμένος και σε επίπεδο ασφάλειας όπου βρίσκουμε μεταξύ άλλων δύο σημαντικά καλούδια όπως τα Forward Collision Mitigation System και Ειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας, αλλά και Cruise Control και κάμερα οπισθοπορείας. 

Οδηγικά θα θέλαμε να έχουμε κάτι ανάλογο του παρελθόντος της φίρμας αλλά θα πρέπει να γίνουμε πιο… προσγειωμένοι στις απαιτήσεις μας. Βάλτε τον επιλογέα στη θέση D και αυτομάτως ενεργοποιείται το Start/Stop αλλά κι η λειτουργία Eco του κινητήρα που σου υποδεικνύει χαλαρό ρυθμό οδήγησης.

Κινηθείτε ήπια και θα καταευχαριστηθείτε την ποιότητα κύλισης μιας μικρής λιμουζίνας. Ήσυχο, πρακτικό και ευέλικτο με ακτίνα στροφής στα 4,6 μέτρα, με καλή απορροφητικότητα από αναρτήσεις και ελαστικά (Bridgestone Potenza RE050Α 175/55-R15) αλλά και αρκετές κλίσεις στις στροφές.

Πιέστε το και θα διαπιστώσετε ότι έχει δυσανεξία στον γρήγορο ρυθμό. Γίνεται θορυβώδες τόσο από τον 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 80 ίππων όσο και από τη μετάδοση. Συνάμα το μέτριο σε αίσθηση τιμόνι, όπως και τα καθίσματα με την ελλιπή πλευρική στήριξη δε βοηθούν.

Σε μία πρόταση καταλαβαίνεις ότι τούτο το Space Star γεννήθηκε για την απόλυτα χαλαρή μετακίνηση εντός ή εκτός των τειχών αποτελώντας μια από τις πιο καλές περιπτώσεις (τώρα που η κατηγορία των city cars με συμβατικούς κινητήρες έχει συρρικνωθεί υπερβολικά) σε περίπτωση που θέλετε ένα down town αυτοκίνητο, με πλούσιο εξοπλισμό ανέσεων και ασφάλειας με καλή τιμή και σε ένα πακέτο που αναδύει κύρος και λίγο ιστορία. Αχ Ralliart!

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΜΟΝΤΕΛΟ MITSUBISHI SPACE STAR 1.2 CVT 80 PS 2020   TIMH €14.250   ΤΕΛΗ €0

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.193, Ατμοσφαιρικός, 3 Κύλινδρος, Σε σειρά  ΚΑΥΣΙΜΟ Αμόλυβδη Βενζίνη

ΙΣΧΥΣ kW(PS)/rpm 59(80)/6.000  ΡΟΠΗ Nm/rpm 106/4.000

ΜΕΤΑΔΟΣΗ CVT, κίνηση στους εμπρός τροχούς

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ 0-100 σε 13,5 sec, τελική 173 km/h

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ/CO2 4,6 L/100km, 106 g/km

MITSUBISHI SPACE STAR 1.2 CVT 80 PS 2020

ΥΠΕΡ ΕΥΡΥΧΩΡΙΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΣΗ

ΚΑΤΑ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ, ΚΙΒΩΤΙΟ CVT, ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

Πηγή:caranddriver.gr